Werkwijze

Jouw verhaal,
jouw regie

1. Binnen 24 uur contact

Wanneer het idee van een VaarwelVideo je aanspreekt en je wilt hiervoor graag een afspraak met me maken, neem dan gerust contact met me op. Je hoort binnen 24 uur van mij, althans, hier streef ik naar. In een telefonisch gesprek of desgewenst per mail bespreken we om te beginnen jouw wensen, de mogelijkheden en – wanneer helder is wat we precies voor je gaan maken – het exacte tarief, zodat je weet waar je aan toe bent. 

2. Persoonlijk gesprek

Kies je voor een uitgebreidere VaarwelVideo, die iets meer voorbereiding vraagt, dan volgt hierop nog een persoonlijk gesprek. Dat kan bij jou thuis, bij mij thuis of desgewenst op een andere locatie. Voor dit gesprek nemen we natuurlijk alle tijd. Want het doel is om samen toe te werken naar een script voor de film van je leven. Deze probeer ik zo goed mogelijk voor je te realiseren. Misschien heb je al iets specifieks in gedachten. Of misschien wil je juist dat ik je op weg help om jouw verhaal zo mooi mogelijk te formuleren. Als filmmaker én journalist met vele jaren ervaring weet ik hoe je een verhaal met impact vertelt. 

3. De filmdag

De vervolgstap is de dag waarop ik kom filmen. Die dag plannen we uiteraard samen in. Ik film, maar jij houdt te allen tijde de regie. Dit alles gebeurt in een rustige, intieme setting. Wees dus niet bang dat er een compleet camera-, licht- en geluidsteam voor de deur staat. Tenzij je bijzondere wensen hebt waarvoor ik extra mankracht moet inhuren, kom ik alleen. Ik neem enkel de hoognodige apparatuur mee, zoals mijn dslr (spiegelreflex)camera en een geluidsset. Het liefst maak ik bij het filmen gebruik van natuurlijk daglicht, dus als er een mogelijkheid is om de opnames te maken in een ruimte waar een of meerdere ramen zijn, dan is dat fijn om mee te beginnen. Filmen we in een donkere ruimte, dan zorg ik voor een studiodaglamp. Iets anders waar ik graag rekening mee wil houden is het omgevingsgeluid. Hoe geïsoleerder de ruimte, des te mooier het eindresultaat zal worden. Maar als het om welke reden dan ook geen optie is om onder deze ‘ideale’ omstandigheden te filmen, neem ik de nodige apparatuur mee om toch tot een zo mooi mogelijk eindproduct te komen. 

4. Feedback

Op een later moment  stuur ik je de ruwe montage toe. Hierop kun je feedback geven en eventueel nog wat laten wijzigen. Het kan tenslotte zijn dat je van een bepaalde uitspraak bij nader inzien toch spijt hebt en deze liever niet in de VaarwelVideo terugziet. De uiteindelijke VaarwelVideo wordt binnen 5 werkdagen (gerekend vanaf de filmdag) afgeleverd. In spoedgevallen is een kortere levertijd mogelijk (mits reeds bij het intakegesprek besproken).

5. Het eindresultaat

Kortom, een VaarwelVideo wordt op maat en met zorg gemaakt. En zo komen we tot een definitieve VaarwelVideo (beschikbaar gesteld op usb-stick en via een afgeschermde link online) die je met een gerust hart kunt nalaten aan je dierbaren.

Speciale wensen?

Mogelijk heb je zelf al tot in detail in gedachten hoe jouw VaarwelVideo eruit zou moeten komen te zien. Aangezien er veel manieren zijn om invulling te geven aan een afscheidsfilm, kan het zijn dat je jouw ideeën nog niet terug hebt zien komen op deze site. Het spreekt voor zich dat daar wél ruimte voor is. Laat het me vooral weten in ons voorgesprek.