VaarwelVarianten

Nu. Voor later.

Wil je je familie en vrienden een allerlaatste herinnering meegeven die ze de rest van hun leven bij zich kunnen dragen? Of gewoon alvast iets voor hen vastleggen nu het nog kan, ‘want je weet maar nooit’? Er is altijd een VaarwelVideo te bedenken die bij jou en jouw situatie past. Als een van onderstaande opties je aanspreekt, neem dan contact op met VaarwelVideo.

VideoSpeech

Met deze VaarwelVideo zorg je ervoor dat jouw nabestaanden tijdens de herdenkingsdienst kunnen kijken en luisteren naar wat je zelf nog had willen zeggen. Omdat je niet van iedereen persoonlijk afscheid hebt kunnen nemen bijvoorbeeld. Of omdat je het bij leven lastig vindt om uit te spreken dat je veel van ze houdt. Dat je dankbaar bent. Deel je mooiste herinneringen. Spreek je dierbaren moed in om verder te gaan. Of misschien is jouw afscheidsboodschap van heel andere strekking. Alles is mogelijk. Laat ze weten wat je nog op het hart hebt. De impact bij het zien van jouw gezicht en het horen van je stem zal ongetwijfeld groot zijn. En van onschatbare waarde. Wil je zelf liever niet in beeld, dan is dat natuurlijk ook geen probleem. Sfeeropnames met door jou ingesproken voice-over tekst, ondersteund door passende muziek, maken net zo veel indruk.

Hiernogmaals

Misschien hou je het liever klein. En is jouw VaarwelVideo alleen bestemd voor een kleine groep mensen. Een speciale boodschap voor je kinderen of vrienden tegen wie je je waardering niet genoeg hebt kunnen of durven uiten. Een spijtbetuiging of liefdesverklaring voor die ene persoon wellicht. Ook kan het zijn dat je jouw boodschap op dit moment nog helder kunt verwoorden, maar straks – vanwege een progressieve ziekte bijvoorbeeld – niet meer. Leg het vast, nu het nog kan. Het is ook mogelijk om een of meerdere VaarwelVideo’s op te nemen voor die momenten in de toekomst wanneer jij er niet meer bent. Wijze woorden voor je (klein)zoon, wanneer hij zijn 18e verjaardag bereikt. Voor je (klein)dochter op haar trouwdag. Momenten die je liever niet had willen missen. Momenten waarop zij jou onherroepelijk wél zullen missen.

Documentaire

Deze persoonlijke mini-documentaire is een momentopname. We brengen jouw leven in beeld. Nu. Voor later. Voor alle dagen waarop jij er niet meer bent. Opdat de mensen die je ooit achterlaat, zich altijd levendig blijven herinneren wie jij was, hoe je geleefd hebt, wie en wat belangrijk voor jou was. De eindeloze wandelingen die je maakte bijvoorbeeld, waarbij je genoot van de stilte om je heen. Je huisdier, die alles voor je betekende. Het café waar je met je vrienden kwam. De plek waar je je partner ten huwelijk vroeg. Jij geeft zelf aan hoe de film van jouw leven eruit moet komen te zien. Jij hebt de hoofdrol én de regie. Voor welke setting deze VaarwelVideo is bedoeld (vertoning tijdens de herdenkingsdienst, op social media of juist alleen bedoeld voor die ene persoon), dat is vanzelfsprekend óók geheel aan jou.